כמה זה עולה? מחיר מזגן VRF
מחיר מזגן VRF נע על הטווח שבין 7,000 ל-17,000 שקלים. אם נשמע לכם שמדובר בטווח רחב למדי, אתם לא טועים, אבל חשוב לזכור כי המחיר תלוי בשני משתנים מרכזיים:
- עלות מעבה: מחיר יחידת העיבוי תלוי בתפוקת המזגן, כאשר מעבה קטן יעלה כ-15 אלף שקלים, ואילו מהמחיר של מעבה גדול יותר עשוי להגיע ל-20 אלף שקלים (ואף יותר).
- עלות יחידות הפנים: כאן יש לקחת בחשבון את מספר החללים הנדרשים במבנה, וכן את סוג מערכת המיזוג שלכם, אם כי בממוצע עלות יחידה היא כ-2,000 שקלים.
בנוסף למערכת עצמה, נדרשת גם התקנה מקצועית מאוד. בנקודה זו חשוב להדגיש כי התקנה של מערכת VRF מורכבת ומחייבת מיומנות גבוהה, ולכן כדאי לפנות לאנשי מקצוע עם ניסיון בהתקנת מערכות מתקדמות מהסוג הזה בדיוק.
לקבלת הצעת מחיר משתלמת, שמתאימה בדיוק לצרכים שלכם, דברו איתנו עוד היום.
איך עובדת מערכת VRF?
טכנולוגיית VRF, או זרימת קירור משתנה (Variable Refrigerant Flow), היא טכנולוגיה הפועלת באמצעות מדחס מיוחד. זהו המדחס שמאפשר את התאמת הטמפרטורה בכל אחד מחדרי הבית, ויחידות הפנים מקבלות את השליטה על עצמן. למעשה, בזמן שמדחסים רגילים פועלים באחד משני מצבים (הדלקה או כיבוי), המדחס במערכת VRF מתאים את התפוקה שלו לצריכה הנדרשת בכל רגע נתון. זהו יתרון משמעותי בכל הקשור לחיסכון בצריכת החשמל, אבל על כך נרחיב בהמשך.
באילו מקומות מומלץ להתקין מזגן VRF?
מזגן VRF יכול להתאים לכל סוג של נכס, כאשר ההבדל העיקרי הוא בסוג המערכת המתאימה. באופן כללי, מערכת VRF היא אידיאלית כשמדובר במבנים גדולים מאוד, כדוגמת בנייני משרד, חנויות גדולות, בתי חולים ובתים פרטיים גדולים. במקומות אלה יכול כל מתחם במבנה ליהנות ממיזוג בהתאמה אישית.
בבתים סטנדרטיים ודירות קטנות יותר, ניתן להתקין מערכת VRF קטנה יותר.
יתרונות של מזגן VRF
הפחתת צריכת החשמל
מערכת מיזוג עם טכנולוגיית VRF מאפשרת לנו לשמור על טמפרטורה עקבית ויציבה, ויש לכך השפעה רבה על צריכת החשמל. בשורה התחתונה, זו דרך מצוינת לצמצם כמחצית מהצריכה הנדרשת למערכות המיזוג הקיימות.
אמינות
מערכות VRF ידועות בזכות האמינות הגבוהה שלהן. המדחסים המתקדמים והיכולת לווסת את פעילות המערכת בצורה חכמה ומדויקת, הם שמשפיעים לחיוב על תוחלת החיים של המערכת, וגם מפחיתים בלאי.
נוחות
בהשוואה לפתרונות אחרים, כדוגמת מזגן מיני מרכזי, טכנולוגיית VRF מעניקה לכל חדר במבנה את השליטה המלאה על הטמפרטורה. בזכות מזגן VRF ניתן לקבוע בכל יחידה פנימית האם נדרש חימום או קירור, ולהגדיר את הטמפרטורה הרצויה. זו נקודה חשובה בוודאי במקומות בהם חדרים בגדלים שונים, עם צרכים נפרדים.
פעולה שקטה
בנוסף לכל היתרונות שכבר הזכרנו, אי אפשר שלא להתייחס לשקט המבורך. בזמן שלמערכות מיזוג ותיקות נלווים גם רעשים שקשה לפספס, מזגן VRF שקט יותר, וזה נכון בכל אחת מיחידות הפנים שלו.
מתאים לכל מזג אוויר
מערכת VRF יכולה להמשיך לעבוד באין מפריע, גם בתנאי מזג אוויר משתנים. בין אם מדובר בקור חיצוני או, במקרה המוכר לקהל הישראלים, חום קיצוני, המערכת עובדת בצורה חלקה וטובה, וביעילות מרבית.
התאמה לגודל החדר
יתרון נוסף שיש למערכות מיזוג VRF להציע קשור בגמישות הגבוהה שלה, בפרט בכל הקשור ליכולת להתאים את המיזוג המדויק לכל חלל במבנה. המשמעות היא כי כבר בשלב התכנון ניתן להתאים את היחידות הפנימיות לצרכים השונים והייחודיים של כל חדר, משרד או מתחם, ולהבטיח מיזוג מושלם.
ידידותי לסביבה
הזכרנו את החיסכון באנרגיה, וזה זמן טוב להדגיש שמדובר ביתרון סביבתי, ולא רק כלכלי. צריכת החשמל המופחתת מצמצמת גם את פליטת גזי החממה, מה שתורם לא רק לחשבון החשמל, אלא לסביבה כולה.
חסרונות של מזגן VRF
לצד היתרונות הרבים שיש למזגן VRF להציע, לא נתעלם גם משני החסרונות המרכזיים שלו:
מחיר גבוה
מזגן VRF עולה יותר ממערכת מיזוג רגילה, וככל שידרשו בהמשך תיקונים, גם הם יחסית יותר יקרים.
התקנה מורכבת
כדי להתקין מערכת VRF יש לתכנן היטב את מיקום יחידות הפנים, על פי צרכי המבנה והחדרים השונים בתוכו. המשמעות היא שההתקנה לא תבוצע בהתראה של יום או יומיים, וחשוב שהיא תתבצע על ידי אנשי מקצוע מיומנים, עם ניסיון במערכת VRF
מה ה
הבדל בין מזגן VRF לאינוורטר
נתחיל מנקודת הדמיון המרכזית בין מזגן VRF למזגן אינוורטר, ואין ספק ששתי המערכות נועדו לספק לנו שליטה רבה יותר על יחידות הפנים. אז מה בכל זאת מבחין בין שתיהן?
- למזגן VRF קירור בעוצמה רבה יותר (כ-30 כ"ס, לעומת 10 כ"ס במזגן אינוורטר).
- מזגן VRF יכול להציע מענה לעשרות חדרים במקביל (לעומת מספר חד ספרתי במקרה של מזגן אינוורטר).
- מזגן VRF נחשב שקט יותר, לא רק בהשוואה למערכות הקלאסיות, אלא גם בהשוואה למזגן עם טכנולוגיית אינוורטר.
- עם מזגן VRF ניתן להגדיר בחדרים שונים לא רק טמפרטורה שונה, אלא הבחנה בין חדרים הזקוקים לקירור לחדרים אשר זקוקים לחימום.
בקיצור, מערכת VRF מעניקה לנו שורה של יתרונות, גם בהשוואה לטכנולוגיות מתקדמות אחרות.
מאפיין | מזגן VRF | מזגן אינוורטר |
---|---|---|
כוח סוס | ללא הגבלה | כ-10 כ"ס |
מספר חדרים נתמכים | עד עשרות חדרים | מספר חד ספרתי |
רמת רעש | שקט יותר | שקט יחסית |
שליטה בטמפרטורה | שליטה פרטנית בכל חדר | שליטה פחותה |
מה ההבדל בין מיני מרכזי ל-VRF?
ההבדל המרכזי בין מזגן מיני מרכזי למזגן VRF קשור ביכולת השליטה שלנו על הטמפרטורה בחדרים השונים. בפשטות, מזגן מיני מרכזי פועל באופן אחיד בכל החדרים, ללא קשר לגודלם או לצרכים הייחודיים שלהם. עם זאת, מזגן VRF מעניק שליטה מקסימלית והפרדה בין חדרים שונים, וכך הוא גם מפחית משמעותית את צריכת החשמל.
מה ההבדל בין VRF ל- VRF Box?
ההבדל המשמעותי בין שתי המערכות הוא בהתאמה שלהן למבנים מסוגים שונים. מערכת VRF אידיאלית למבנים גדולים, לרבות מגדלי יוקרה, מרכזי עסקים או שטחי משרדים. מנגד, מערכת VRF Box עדיפה כאשר מדובר בדירות או בתים קטנים יחסית. להבדל הזה יש השפעה גם על העלויות, כמובן, כאשר מערכת VRF Box זולה יותר (אך כאמור, מתאימה פחות למיזוג חללים גדולים).
מה עדיף, VRF או מזגן בכל חדר?
על פניו, שתי החלופות מבטיחות שליטה מלאה על החימום והקירור בכל חדר במבנה. אלא שיש בכל זאת יתרון אחד בולט שהופך את מזגן VRF לחלופה המושלמת: הוא חסכוני הרבה יותר.
כדאי לזכור כי המשמעות של הצבת מזגן בכל חדר, היא שיש לרכוש מספר רב של מזגנים (בהתאם למספר החדרים שתרצו לחמם או לקרר). כך, לא רק שתשלמו לא מעט על המזגנים עצמם, אלא שכל התקנה (בכל חדר) מלווה בעלויות נוספות. מנגד, התקנת מערכת VRF חוסכת בעלויות, וגם בצריכת החשמל לאורך זמן.
שאלות נפוצות
כמה זמן לוקחת התקנת מזגן VRF?
התקנת מזגן VRF עשויה להימשך מספר ימים, ובמקרים מסוימים אף מספר שבועות. לוח הזמנים תלוי בנושאים שונים, לרבות גודל המבנה וצרכי התכנון, הגשת הצעת המחיר המתאימה, מספר היחידות הפנימיות, וכן מורכבות ההתקנה.
כיצד מתבצעת התחזוקה השוטפת של מערכת VRF?
כמו בכל מערכת מיזוג אחרת, גם מערכות מיזוג VRF כוללות פילטרים למניעת הצטברות אבק. אם כן, תחזוקת המערכת כוללת ניקוי פילטרים מדי כמה שבועות, ובאותו האופן בדיוק: מוציאים את הפילטרים, שוטפים אותם היטב ומחזירים אותם רק לאחר שהתייבשו.
נוסיף כי במקרה של מזגן VRF יש לנקות גם את המעבה, וכן מומלץ להזמין טכנאי מקצועי מפעם לפעם, כדי לוודא את תקינותה של צנרת גז הקירור. זה בוודאי הצעד הנדרש כאשר המערכת מתקשה לעשות את המוטל עליה, כלומר לחמם או לקרר את המבנה כנדרש.
מה קורה אם אחת היחידות הפנימיות מתקלקלת?
במערכת VRF עשוי להתעורר מצב שבו יחידה פנימית אחת מפסיקה לעבוד. עם זאת, מאחר ומדובר ביחידות נפרדות, אפשר לישון בשקט (וטמפרטורה נעימה), שכן שאר היחידות ימשיכו לפעול כרגיל.
נוחות ושליטה
לסיכום, אין ספק שיש למערכת VRF יתרונות רבים וחשובים, לרבות אמינות, נוחות, גמישות ושליטה מלאה על כל חדר ועל כל מרחב במבנה שלכם. כך תוכלו גם ליהנות מיעילות אנרגטית והתאמה מדויקת לצרכים שלכם.