כמה עולה? מחיר חימום תת רצפתי
באופן כללי, מחיר התקנת חימום תת רצפתי חשמלי יעלה כ-150 עד 200 ש"ח למטר רבוע, בעוד מחיר התקנת חימום תת רצפתי על מים יעלה כ-220 עד 240 ש"ח למטר רבוע. בנוסף יש לקחת בחשבון את העלויות השוטפות, כלומר את עלות חימום הבית בפועל, מדי חודש. כדי לעזור לכם להבין בצורה פשוטה וברורה את העלויות, כך ניתן לחשב את עלויות החימום בבית בגודל 100 מ"ר:
חימום תת רצפתי חשמלי | חימום תת רצפתי על מים | |
עלות ההתקנה | 15,000-20,000 ש"ח | 22,000-24,000 ש"ח |
עלות שוטפת (חודשית) | 1,500-1,800 ש"ח | 500-800 ש"ח |
כמו שאפשר לראות, עלות ההתקנה של חימום תת רצפתי על מים גבוהה יותר בהשוואה לחימום תת רצפתי. מצד שני, בשגרה היומיומית זוהי דווקא החלופה החסכונית יותר.
מחשבון עלויות חימום תת רצפתי
יתרונות מערכת חימום תת רצפתי
אם אתם תוהים האם בכלל נכון להתקין מערכת חימום תת רצפתי גם אצלכם בבית, הנה כמה מהיתרונות המרכזיים שיש למערכת להציע:
אסתטיקה:
מאחר וגופי החימום מותקנים מתחת לריצוף, התוצאה שמתקבלת אסתטית מאוד. אין צורך להתקין בפינות שונות בבית עוד מכשירים או גופי חימום, מה שנותן לכם חופש עיצובי מוחלט.
בטיחות:
המערכת נמצאת, כאמור, מתחת לרצפה. המשמעות שאין כל מגע ישיר ביניכם לבין המערכת, מה שהופך אותה לבטוחה מאוד.
חיסכון:
המערכת המתקדמת מאופיינת בצריכה נמוכה יותר של אנרגיה, כך שאתם צפויים להקטין את חשבון החשמל שלכם, בוודאי בהשוואה לפתרונות אחרים.
שליטה:
ניתן להתקין בכל פינה בבית רכיב ייחודי שמאפשר לכם לקבוע בעצמכם את הטמפרטורה האידיאלית, מה שמעניק לכם הרבה יותר שליטה על כל חדר.
חסרונות מערכת חימום תת רצפתי
עלות התקנה:
חשוב להדגיש כי לצד היתרונות הרבים שיש למערכת להציע, יש לה גם חסרון אחד מרכזי: עלות ההתקנה שלה. כפי שראיתם בטווח המחירים שהצגנו, עלות ההתקנה אינה זולה ואתם צפויים להיפרד מ-15,000 עד 24,000 שקלים, בתלות בסוג המערכת שתבחרו. למרות שמדובר בחיסכון מרשים בטווח הארוך (בשל צריכת החשמל הנמוכה), זה בהחלט נושא שכדאי לקחת בחשבון.
תכנון מעמיק ויסודי:
בנוסף, נדגיש שהמערכת מחייבת תכנון מעמיק ויסודי. אם אתם מתכננים את בית החלומות שלכם בימים אלה, תוכלו להגדיר מראש את התקנת המערכת. אם אתם עומדים לערוך שיפוץ יסודי, גם זו הזדמנות נהדרת להרים את הריצוף הקיים (או להחליפו), ולהתקין תחתיו את המערכת.
איך עובד חימום תת רצפתי?
חימום תת רצפתי מותקן, כפי שאולי אפשר להסיק מהשם, מתחת לריצוף. הרעיון בבסיסה של המערכת פשוט: במקום להציב מכשיר חימום או להפעיל מזגן בטמפרטורה גבוהה (עם עלויות גבוהות), מערכת החימום למעשה מחממת את הרצפה עצמה. מאחר והחום עולה מעלה, לא רק שהרצפה עצמה נעימה וחמימה יותר, אלא שהמרחב כולו מתחמם בקלות.
כדי ליהנות מהיתרונות שיש לחימום תת רצפתי להציע, מותקנת מערכת מיוחדת מתחת לרצפה, כאשר ניתן להתקין גופי חימום חשמליים או צנרת מים חמים. כאשר המערכת עובדת, היא מחממת את הרצפה, וכאמור, החום עולה כלפי מעלה ומחמם את השטח כולו.
סוגים שונים של חימום תת רצפתי
ניתן להתקין כיום סוגים שונים של מערכות חימום, והנה היכרות קצרה עם כל אחת מהחלופות:
חימום תת רצפתי על בסיס מים
מערכת חימום זו מורכבת ממערך סגור של צינורות. המים החמים שעוברים במערכת מחממים את הרצפה, ואת הבית בכלל. נדגיש כי עלות ההתקנה שלה גבוהה בהשוואה לחלופות כמו חימום תת רצפתי על בסיס חשמל, אבל השימוש בה באופן שוטף חוסך עלויות רבות. למעשה, צריכת החשמל החודשית נמוכה ב-50% לערך בהשוואה למערכת על בסיס חשמל, כך שמדובר בהשקעה נבונה לטווח הארוך.
בנוסף ליתרון הכלכלי, מערכת חימום תת רצפתי על בסיס מים מספקת גם חום נעים ואחיד. היא איננה מייבשת את האוויר בדומה לשיטות חימום אחרות. בנוסף, המערכת הייחודית נחשבת עמידה מאוד, וכך היא מציעה פתרון חימום אפקטיבי למשך שנים
חימום תת רצפתי חשמלי
אם במערכת על בסיס מים מותקנים צינורות מתחת לריצוף, בשיטה הזו מותקנים גופי חימום חשמליים. כאשר אלה מתחממים, הם מפיצים חום נעים בכל חלקי הבית או המשרד. המערכת זולה בהשוואה להתקנת מערכת חימום על בסיס מים, אבל יש לקחת בחשבון את חשבון החשמל שיצפה לכם מדי חודש, והוא בהחלט מכובד.
חימום תת רצפתי על בסיס גז
חימום תת רצפתי על בסיס גז
דרך נוספת להפיץ חום בבית היא באמצעות מערכת חימום תת רצפתי על בסיס גז. היא מורכבת מדוד גז, אשר למעשה מחמם את המים במערכת שמותקנת מתחת לרצפה. גם כאן החיסכון בעלות החודשית משמעותי בהשוואה למערכת חימום על בסיס חשמל, אם כי בהשוואה למערכת על בסיס מים העלות עדיין מעט יותר גבוהה. עם זאת, מערכת על בסיס חזקה מבטיחה אמינות גבוהה והמים חמים באופן קבוע, כך שיש לה בהחלט יתרונות חשובים.
שאלות נפוצות
הנה עוד כמה נושאים חשובים שכדאי לקחת בחשבון לפני שבוחרים מערכת חימום לבית או למשרד:
כמה זמן מחזיקה מערכת חימום תת רצפתי?
מערכת החימום יכולה להחזיק שנים רבות, ובאופן ספציפי מערכת על בסיס מים נחשבת עמידה וחזקה מאוד, ותוחלת החיים שלה עשויה להגיע ל-10 שנים ואף יותר.
באיזה שלב ניתן להתקין חימום תת רצפתי?
חימום תת רצפתי רצוי לתכנן עוד בשלב התכנון של הבית, או במסגרת שיפוץ משמעותי מאוד בבית. זאת משום שבתהליך ההתקנה יש לפרק את אריחי הריצוף, ולכן ההמלצה תהיה לפנות את הבית עד לתום ההתקנה.
מה יותר מומלץ? חימום תת רצפתי מים או חשמל?
חימום תת רצפתי על בסיס מים נחשב לפתרון עדיף, הן בשל אמינות המערכת והן בשל החיסכון בצריכת החשמל, בטווח הארוך.
האם ניתן להתקין חימום תת רצפתי בכל סוגי הריצוף?
כן, ניתן להתקין את המערכת ללא תלות בסוג הריצוף, וגם תחת פרקט למינציה או תלת שכבתי.
חימום תת רצפתי – הבחירה הנכונה לחימום הבית
אין ספק שמערכת החימום המתקדמת משנה לחלוטין את התמונה כפי שהכרנו אותה. אם חשוב לכם לחמם את הבית היטב במהלך החורף, אבל גם להימנע מתחושת היובש הנלווית לפעולת החימום ובאותה הזדמנות להקטין את חשבון החשמל שלכם, זהו פתרון אידיאלי עבורכם.
לקבלת ייעוץ מקצועי לפני התקנת מערכת החימום הנכונה לצרכים שלכם, אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר כבר עכשיו.